Легендата на Милан Кларънс Сеедорф разкри, че според него “росонерите” и Интер са фаворити за титлата в Италия. Бившият полузащитник добави, че не вижда проблем във възрастта на нападателите на “червено-черните” Златан Ибрахимович и Оливие Жиру.

“Все още се чуваме с Паоло Малдини. Милан е в добри ръце”, разкри Сеедорф в интервю за “Тутоспорт”. “Милан изгради солиден отбор със смесица от млади и много опитни играчи. Паоло е на моето мнение. Те привлякоха Оливие Жиру през лятото, а аз мисля, че той ще е от голяма полза.

Никога не съм вярвал във възрастта на футболистите. Това е просто биологическа възраст, но пък има фитнес тестове. На 34 години имах по-добри резултати, отколкото на 26 години. В случая най-важното е какво мислят треньорите. Ибра и Жиру знаят как да се грижат за себе си и съм сигурен, че със своя опит ще помогнат на останалите в отбора.

Ще бъде много интересен сезон, но според мен Интер и Милан имат нещо повече от останалите. Ще бъде интересно да видим как ще се справи Милан със задълженията си и в Шампионската лига. Ювентус изглежда много добър отбор. Те спечелиха толкова много през последните 10 години, така че не очаквам от тях да имат същия глад за успехи. Но пък Юве винаги се бори до последно, но продължавам да мисля, че тези с големия глад за успехи в крайна сметка печелят”, каза още Сеедорф.